Om mig.

Fransos som från och med nu 2018 kommer att vara mestadels i Frankrike igen efter en 40 års-period i Sverige.

Född 1954 i Caen, Normandie/France. under sen 60-tals börjar mitt intresse för musik och konst att växa. En tid då det händer mycket musikaliskt. Jag lyssnar då mycket på bluesinfluerad engelsk musik med namn som John Mayall and the Bluesbreakers, Cream, The Who, Pink Floyd och från USA namn som Zappa, The Band, Deep Purple, m.m… så mycket Blues/rock med en sväng av jazz/jazzrock.

Jag studerade också några år på École des Beaux Arts i Caen och fick möjlighet under utbildningstiden att börja arbeta inom den teatervärlden som scenografassistent.

Senare med en påbyggnad av detta i Paris under ett spännande hektiskt år.
Det är då jag, som 20-åring, under en sommaren upptäcker le Languedoc. Det är också då jag flyttar ner med ett gäng från teatern i Paris med ambition att starta ett kulturcentrum i området runt Montpellier.

Efter några år kommer jag att träffa Gunnel i denna lilla byn. Gunnel som kom till byn och hyrde ett hus med andra svenskar. Gunnel är också orsaken till vår/min flytt till Stockholm.

Under åren i Sverige har jag jobbat inom både film och musikbranschen som IT specialist. Min resa inom IT började med att Svensk Filmindustri behöver i början på 90-talet någon typ av IT stöd. Det gick inte längre att sälja biljetter med en manuell biljettblock och jag fick den stora förmånen att tillsammans med ”dataavdelningen”, som det hette då, vara med om att delta i det stora projektet som en datorisering av biograferna innebar.
Man ska komma ihåg att under tidig 90 tal var allt som berörde datorisering oskrivna kort… Det var definitivt pionjäranda. Jag pysslade med detta system under 20 år!! för att sedan hamna i ett annat stort projekt inom musikvärlden för att delta i byggnation av ett IT-system som skulle kunna hantera musikrättigheterna på Europanivå, också mycket pionjäranda i detta…

Under dessa 40 år har jag också haft den stora förmånen att bli far till min underbara dotter Fanny och senare träffa Maria och få tillsammans med henne min älskade son Léon samt utvecklat en relation till Marias två barn från tidigare äktenskap, Agnes och Joel. Sett dem utveckla sina egna liv.

Så nu när vi, Maria och jag, har ”utvandrat” till Frankrike kommer det förstås att bli en del resor för att hälsa på våra barn och barnbarn.

I år 2018 blev det året då vi bestämde oss för att hoppa av yrkeslivet några år i förväg och istället satsa på att utforska hur det är att leva i Södra Frankrike. Vi sålde huset i Stockholm och anmälde vårt hus i Languedoc som vår huvudadress, startade hela processen för att registrera oss som bofasta i Frankrike. Vi har dock kvar en gård på Österlen som räknas som sommarställe.

När man nu trappar ner helt från dessa stora IT projekt finns en del som undrar om man inte kommer att känna sig sysslolös men jag kan bara bekräfta att för både Maria och jag så är denna tid en tid fylls av skapandelust…
Så den närmaste tiden blir att återupptäcka Frankrike… Är det det som vissa kallar ”back to the roots” ?? För ”back to the roots” är ofta en chimär! Man ska inte flytta tillbaka till det man minns från förr för det existerar inte längre. Man ska istället se detta som en ny kapitel med nya upplevelser som måste tas hand om med öppna ögon. Det är också då man njuter bäst av den nya tillvaron.