”Le chemin du Puech”

idag var det en perfekt morgon för  att ta en liten cykeltur i ”la garrigue” dvs den delen utanför byn som är en blandning av odlade plättar men vinrankor och olivlundar och den vilda torra marken med dofter av timjan och rosmarin.

Vi tog oss till en ”puech”. Så kallas de mindre åsarna som finns här omkring. Stigar som passar både för fotvandring och cykelturer.

Det jag gillar med Le Languedoc är att man lever ett vanligt liv här omkring iallafall när man inte hamnar på den smala kustremsan.
Byborna är fortfarande en skön blandning av folk och i de flesta byar finns det aktiviteter som främjar att folk träffas. Det blir väldigt många ”Bonjour monsieur, madame!” med ett leende som inte känns påklistrat. Ett helt enkelt trevligt sätt att bemöta och bli bemött.

 

2 tankar på “”Le chemin du Puech””

  1. Att ta sig upp på ”plateau du Larzac” ger många fina turer och många platser att upptäcka.

  2. Helt riktigt ”La garrigue” ska det vara och inget annat. Att man sedan har bakat in Languedoc i en större region som kallas Occitanie är en sak men det är ungefär aom att försöka sudda bort Österlen och kalla allt Skåne… inte nåt alla köper 🙂

Kommentarer är stängda.