Ingen hämtar våra sopor…

Igår eftermiddag jobbade vi febrilt med att synliggöra brevlådan och soptunnan bakom trappa och under vår oansade stora lagerbladsbuske. Vi klippte och sågade grenar i massor och vips var de framme. Idag skulle soporna tömmas på gatan.

Alain hade meddelat förra måndagen att vi flyttat in och behövde tömning och sedan väntade vi både onsdag och lördag som de tömmer hushållssoporna. Inget hände med just våra sopor. Vi tänkte att det kunde bero på att de förra ägarna lämnat en massa ölflaskor ibland soporna de lämnade i höstas. Vi tog bort allt detta under våra sopor för att åka med det till återvinningen, om det kunde vara orsaken till vår fulla soptunna.

Vi rengjorde både brevlåda och soptunna så att de skulle se inbjudande ut men ack nej det räckte ej för vår soptunna är fortfarande inte tömd som de andras på gatan. Nu fördjupade Alain sig i Sictoms hemsida och där står det att soptunnan ska dras till anvisad plats kvällen innan tömning, men många andra blev tömda på gatan, konstigt.

Nu ska vi dra soptunnan till anvisad plats och hoppas på bättre tur på lördag.

Vi har kastat alla sopor i hushållssoporna, idag beställde vi en mindre soptunna för hushållsavfall och en för annan sortering såsom kartong, tidningar, metall och plast som töms på torsdagar.  Vi får ha lite koll på och flytta soptunnorna kvällen innan. Tur att man kan lägga in bevakning i mobilen. Glasinsamling görs från ett gemensamt ställe i byn eller på återvinningscentralen i grannbyn Magalas.

Nu kan vi äntligen börja med sopsortering igen.

Det är lite pyssel men också något viktigt med sopsortering. Det verkar finnas en ambition om att vara rädd om miljön men det finns fortfarande mycket att göra. Deras sortering är ännnu inte lika omfattande som det vi är vana vid från Enskede.

/Maria