Bort med gamla köket in med det nya!

När vi köpte huset fanns ett kök i behov av att renoveras och uppdateras. Det projektet fick vänta tills vi kunde vara själva och nu var det dags!
Riva allt det gamla inklusive kakelvägg och den ”bardisken” som avgränsade köket från ”vardagsrummet”.

En grundregel man har lärt sig under alla dessa renoveringsår är att allt tar alltid längre tid än vad man själv vill tro. Speciellt om man har en ambition om att inte söka den ”vi gör bara så så länge… som annars kan vara lockande för stunden när komplikationerna hopa sig. Startar man projekt som ska stå kvar under flera år till och med decennier finns en poäng i att ta sig metodiskt igenom alla nödvändiga stegen.

Utmaningen 1 för oss var den vägg ni ser här. En vägg som skiljer Kök från badrum. En skiljevägg byggt med gipsvägg som limmats på ett innanmäte av kartong och med en gipsskiva på andra sidan. En teknik som används för att snabbt få upp en icke bärande vägg. Nu var det inte riktigt så smidigt att få ner kaklet utan att göra stora hål i gipsskivan. Det blev dags att införskaffa nya gipsskivor och få dem på plats efter att kaklet var borttaget.

Vi bygger en ny ”stödvägg” som kommer att vara baksidan av vår nya arbetsbänk med bra djupa skåp under så vi får gott om plats för köksutrustningen.

rätt verktyg till rätt sak. Det blir en del det.

Och nu några bilder av slutresultatet…