Okunskap versus Inkompetens

Det är skillnad på okunskap och inkompetens. Okunskap är OK, det är det vi lever med alla, det vi lär oss av och skapar kunskap från okunskap men inkompetens är okunskap blandat med makt och det är en helt annan historia.

Inkompetens kan man ha privat så länge det färgar ens egen sfär och inte drabbar andra men politiker kan inte leva i okunskap eller sprida sanningar byggda på brist på kunskap.

Inkompetens klarar sig oväntat väl så länge det handlar om områden som gemene man inte greppar fullt ut, t.ex min egen bransch IT är fylld av både vansinnigt duktiga nyfikna människor och en hög med glidare som fattar bara hälften av vad de tror sig kunna.

Likadant är det med våra politiker…
Hur kan man basera en analys av bostadsmarknaden med att hävda att lösningen är att sänka krav på byggkvalitén, ihop med fri hyressättning och en subventionerad sektor där fastighetsägarna får bidrag? och sen denna parad tiggande från högern att företag ska få sänkta skatter, billig arbetskraft, allt subventionerat med sänkta skatter.

Vad får man av det? en bransch som täljer guld med våra skattepengar, bygger billigt och tar höga hyror? Hjälper det min son när han är på väg in i vuxenlivet och eget boende om några år?

Reinfeldts vänner borde ha ”jobblinjen” och ”bort från bidrag” som något som gäller också för arbetsgivarna. Vi vanliga människor behöver inte rädda banker och riskkapitalister med att ge dem pengar som andra i vårt samhälle behöver mer än dem. Alliansen tycker illa att man ger en slang till tiggarna ute på gatan men de riktigt stora tiggarna i vårt samhälle… vilka är de?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 7 =