Fähundar & Folkdräkt

En sån artikel som denna här nedan skulle lätt kunna ge bränsle till alla de som vill hävda att ”vår kultur” är bättre och bör försvaras med att stänga sina dörrar, hata främling och odla folkdräkt.
Men oss emellan, vi förstår väl alla att folket i Iran inte är såna som tycker att man inte ska bry sig om hundar, de är offer av en regim som förtrycker människor och använder religion som mantel på precis samma sätt som vi i våra länder gjorde när man skyllde på att man fick leva efter katolsk eller protestantisk manér för att tvinga folk att lyda överheten. Det handlar inte om religion som sådan utan istället om att vi ,som individ och kollektiv, måste se till att inte leva under dårarnas förtryck oavsett om de heter Mohsen Boosaidi, Donald Trump eller Jimi Åkesson!
———————————————————–
Iransk åklagare: Hundar är haram

SÖNDAG 26 JUNI 2016
Iran. Hundar i provinsen Isfahan i Iran lever farligt, sedan en åklagare bestämt att de fyrbenta husdjuren ska beslagtas. Motivet är enligt åklagaren att hundägande inte är förenligt med landets religiösa ledares tolkning av islam.

– Om vi får reda på att någon äger och bryr sig om hundar, och därmed uppmuntrar vulgär västerländsk kultur, så kommer vi att ta itu med dem ordentligt, säger åklagaren Mohsen Boosaidi till nyhetsbyrån Fars.

TT-AFP
————————————————————

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett + arton =